Ideasta tuotteeksi tai palveluksi

Miten voin edistää oman ideani valmiiksi tuotteeksi tai toimivaksi palveluksi?

Moni yrittäjä tai yrittäjäksi ryhtyvä pohtii, miten saada tukea ja apua oman idean jalostamisessa konkreettiseksi tuotteeksi tai palveluksi. Haasteena voi olla tiedon ja osaamisen, tuotantotilojen tai rahoituksen puuttuminen. Toisinaan tuote on jo viimeistä vaille valmis, mutta miten brändätä tai hinnoitella se kannattavasti? Näiden kysymysten kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Apua voi hakea monelta eri toimijalta lapin alueella.
Useimmilla alueilla toimii yritysneuvoja, johon voi matalalla kynnyksellä olla yhteydessä. Heidän avullansa voit saada neuvoja seuraavien askeleiden ottamiseen. Sallan yritysasiantuntija Risto Pöyliö vinkkaa että “Jos joku on pyöritellyt saunanlauteilla yritysideaa, niin kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä”. Lue lisää mitä tukea Sallan yritysneuvoja voi tarjota yrittäjälle tai yrittäjäksi aikovalle Ideasta tuotteeksi tai palveluksi.

Verkostojen kautta saa myös apua, kuten arktisen kehittämisklusterin perustamasta ardico.fi portaalista. Palvelun tarjoaa Lapin alueen tutkimus-, kehittämis-, ja innovaatio organisaatioiden asiantuntijapalvelut kootusti yrityksille. Keskeisenä tavoitteena on antaa tukea tuotekehitykseen ja rahoituksen hakuun. Usein idean kehittäjältä puuttuu mahdollisuus rakentaa tai testata ideoimaa tuotetta, tähän ongelmaan löytyy ratkaisu hyödyntämällä valmiita kehittämisympäristöjä, laboratorioita ja tukipalveita.

Valtakunnalliset ja alueelliset organisaatiot tukevat myös tuotekehitysprosessissa. Suomi.fi sivusto on koonnut sivustolleen neuvoja ja listannut palveluita mistä voi olla hyötyä tuotekehityksen aikana. Lapin Ely-keskuksen asiantuntija neuvovat em. rahoitus- ja kehittämispalvelujen sekä muiden julkisten yrityspalvelujen hyödyntämisessä.

Yllä mainittujen palveluiden lisäksi, järjestetään erilaisia tapahtumia missä voit tavata kasvotusten yritysneuvojia, tuotekehittäjiä, rahoittajia ja muita yrittäjiä. Näissä tapahtumissa voit kertoa ideastasi ja saada tukea, miten edetä eteenpäin. Arktinen hehku tapahtuma Sallassa on loistava tilaisuus tulla pohtimaan, miten ideaasi saadaan vietyä eteenpäin ja lopulta todelliseksi tuotteeksi!

Oletko valmis ottamaan ensimmäisen askeleen ja ilmoittautumaan Arktiseen hehkuun?

Terveisin, Eeva Erkinjuntti
Asiantuntija
Itä-Lapin Kuntayhtymä
Kansainväliset projektit