Hehku-hackathon 23.5.2024

to 23.5.2024, 10.00 – 18.00, Kirikeskus, Kiririnteentie 1, Posio
Ilmoittaudu tästä hackathoniin >>

Vuorokausi ennen Hehku 2024 -päätapahtumaa nuoret, opiskelijat, yrittäjät ja innostuneet tekijät pääsevät näyttämään kyntensä tilaisuudessa, jossa ratkotaan tiimeissä todellisia haasteita. Idea on hieman samanlainen kuin TV:stä tutussa Diili-ohjelmassa. 

Haasteet esitellään tarkemmin hackathonin aluksi, jonka jälkeen tiimit työskentelevät haasteiden parissa klo 18 asti. Innokkaimmat voivat halutessaan jatkaa iltamyöhään. Tuloksena voi syntyä uusi tuote- ja palveluidea tai muu ratkaisu, joka auttaa yritystä tai Itä-Lappia eteenpäin. Osallistujilla mahdollisuus patjamajoitukseen paikan päällä Posiolla, sisältäen ruokatarjoilut.

Hehku-hackathonissa on ratkottavana kaksi haastetta – valitse näistä mieleinen:

  1. ”Miten Itä-Lappi voisi olla paras paikka nuorelle yrittää yhdessä?” – sopii kaikille yhteisöjen voimasta ja uuden luomisesta kiinnostuneille sekä yrittäjäaktiiveille
  2. ”Korpihillan brändin tulevaisuus” – sopii etenkin kasvuhaluiselle yrittäjälle, yritykselle, matkailun kehittäjälle tai nuorelle kyvylle 

Mitä saat osallistumalla Hehku-hackathoniin?

🔥 Uusia kontakteja
🔥 Hauskan ja energisoivan kokemuksen
🔥 Apua ja tukea niille, jotka haluavat myös kehittää ideoitaan eteenpäin tapahtuman jälkeen
🔥 Opi kuinka luodaan uutta yritystoimintaa tai uusia ratkaisuja
🔥 Näytä taitosi ja asenteesi

Hackathonin tulokset esitellään ja voittajat valitaan Hehku 2024 -tapahtumassa perjantaina 24.5. aamupäivällä. Hackathoniin osallistumisesta myönnetään työtodistus. Hackathonin idean pohjalta voi jatkaa omaa yrittäjyyspolkua. Lisäksi osallistujat pääsevät tutustumaan yrityksiin työmahdollisuuksien merkeissä.

Hackathoniin on oma haku. Kokoa oma 3-5 hengen tiimi tai osallistu omana itsenäsi. Muodostamme yksilöistä tiimit. Hackathon-osallistumiseen sisältyy myös pääsy Hehkun päätapahtumaan. Ilmoittaudu tästä hackathoniin >>

Hehku-hackathonin haasteet

Tapahtumassa osallistujat ratkovat aitoja haasteita. Haasteet esitellään tarkemmin tapahtuman aluksi. Ilmoittaudu tästä hackathoniin >>

 

🔥 1) ”Miten Itä-Lappi voisi olla paras paikka nuorelle yrittää yhdessä?” 🔥

Tässä haasteessa haluamme sinut mukaan jakamaan ajatuksia ja ideoimaan Itä-Lappiin yhteisöä, joka auttaa nuoria yrittämään ja toteuttamaan unelmia yhdessä.

Voit esimerkiksi pohtia asioita, kuten:

  • Miten nuorten (yrittäjien) luovuus ja osaaminen pääsisi parhaiten esille merkityksellisissä projekteissa?
  • Mitkä tekijät antaisivat nuorille yrittäjille rohkeuden toteuttaa omat ajatukset?
  • Millaisia ympäristöjä, paikkoja, verkostoja ja esimerkkejä tarvitaan?
  • Mikä innostaisi nuoria yrittäjiä ja auttaisi yhdistämään heidät muihin alueen tekijöihin?

Hackathonissa kehitettävä idea voi olla mitä tahansa. Tärkeintä on, että se on yhdessä kehitetetty, merkityksellinen ja innostava. Esitä ideasi, ja kenties muutkin innostuvat siitä ja se toteutuu Itä-Lapissa vaikkapa uutena hankkeena? Haasteeseen tarttuminen tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden verkostoitua, oppia uusia taitoja ja olla osa jotakin suurempaa.

🔥 2)  ”Korpihillan brändin tulevaisuus” 🔥

 

 

 

Tausta: Korpihilla on innovatiivinen yritys, joka on tunnettu ainutlaatuisista, alkoholittomista tuotteistaan Valmistamme yli 25 vuoden kokemuksella artesaaniherkkuja ja juomia Lapin marjoista ja yrteistä. Uusi, moderni, juomatehtaamme sijaitsee pienessä kylässä Lapissa, Louella, Tervolassa, napapiirin läheisyydessä. Valmistamme siellä vankalla ammattitaidolla juhlavia ja korkealaatusia alkoholittomia kuohujuomia aidoilla tammikorkeilla aitoihin shampanja-pulloihin. Olemme tilaviiniyritys, joka on erikoistunut alkoholittomiin juhlajuomiin ja limonadeihin, jonka juuret ovat pohjoisessa Posiolla Riisitunturin sekä Tervolan Kätkävaaran maisemissa. Viljelyksiämme ovat Lapin kauniit metsät, ja erämaat, niin korpikuusikot kuin puronvarret ja hillasuotkin. Se kaikki mitä meille on suotu. Tilamme raaka-aineet ovatkin ensiluokkaisia kuusenkerkkiä, luonnonyrttejä ja marjoja, ja sato vaihtelee vuosittain, kuten rypäleviljelmilläkin. Siksi joidenkin tuotteidemme saatavuus voi myös vaihdella. Tuotteidemme perusraaka-aine eli puhdas ja raikas vesi tulee sekin Lapin luonnosta, Kätkävaaran kupeesta. Arktisesta puhtaasta vedestä olemmekin ylpeitä

Korpihillalla on myös oma romanttinen Kartano (entinen kyläkoulu ) ja käyntikohde Riisitunturin kansallispuiston vieressä, jota on rakkaudella rakennettu yli 27 vuotta ja jossa on yrittäjän Ritva Korpihillan oma koti, sekä Korpihillan kahvila ja puoti, jossa myydään Korpihillan omia tuotteita ja luodaan elämyksiä vierailijoille.

Toiveena on hyvinvointimatkailun kehittäminen. Mahdollista on myös luovuttaa paikka Korpihillan henkiselle toimijalle , niin, että tilat säilyvät kuitenkin Ritvalla ja Korpihillan bränsi vahvistuu.

Korpihillan visioon kuuluu terveellisempien ja vastuullisempien valintojen tarjoaminen kuluttajille. Nyt Korpihilla haluaa ottaa seuraavan askeleen ja tutkia, miten heidän brändiään voidaan vahvistaa ja laajentaa uusille markkinoille tulevaisuudessa.

Hackathon-haaste: Haemme idearikkaita ja innovatiivisia mieliä – korkeakouluopiskelijoita, toisen asteen opiskelijoita ja pieniä kasvuhaluisia yrityksiä – mukaan suunnittelemaan ja kehittämään ideoita, jotka vievät Korpihillan brändin seuraavalle tasolle. Haasteessa keskitymme kolmeen pääteemaan: brändin vahvistaminen, matkailun yhdistäminen tuotteisiin, ja kansainvälisten mahdollisuuksien hyödyntäminen. Voitte valita ratkaisuihinne kokonaisvaltaisen lähestymisen tai halutessanne keskittyä vain yhteen näkökulmaan.

Näkökulmat:

  • i) Brändin vahvistaminen: Kehittäkää strategioita Korpihillan brändin tunnettuvuuden lisäämiseksi ja imagon vahvistamiseksi. Miettikää, miten tarina ja arvot välittyvät kaikessa viestinnässä ja tuotekehityksessä.
  • ii) Matkailun yhdistäminen tuotteisiin: Ideoikaa, miten Korpihilla voi hyödyntää matkailua tuotteidensa markkinoinnissa ja kehityksessä. Millaisia yhteistyömahdollisuuksia matkailualan kanssa on? Miten voimme luoda kokemuksia, jotka yhdistävät matkailun ja Korpihillan tuotteet?
  • iii) Kansainväliset mahdollisuudet: Tutkikaa, mitä kansainvälisiä markkinoita Korpihilla voisi tavoitella ja miten. Analysoikaa trendejä ja markkinasignaaleja, jotka tukevat Korpihillan visiota alkoholittomuudesta. Millaisia kumppanuuksia ja kanavia voidaan hyödyntää kansainvälisessä laajentumisessa?
  • iv) Uudet tuotteet: Keksittekö uusia tuoteideoita (muutkin kuin elintarvikkeet), jotka sopisivat korpihillan brändiin ? Entä mitkä uudet innovatiiviset palvelukonseptit tai liiketoimintamallit vahvistaisivat Korpihillaa ?Kysynnän kasvaessa, miten liiketoimintaa ja tuotantoa voisi skaalata kustannustehokkaasti ja nopeasti ? Entä miten selätetään työvoiman rekrytoinnin haasteet ja pidetään myös lappi asuttuna ja elävänä?

Apukysymykset:
-Miten voimme erottautua kilpailijoista innovatiivisuudella ja kestävyydellä?
-Millaisia digitaalisia ratkaisuja voimme hyödyntää brändin vahvistamisessa?
-Miten voimme käyttää dataa ja kuluttajainsighteja hyväksi tuotekehityksessä?

Toivomme, että osallistujat luovat ratkaisuja, jotka ovat innovatiivisia, toteutuskelpoisia ja jotka tukevat Korpihillan pitkän aikavälin visiota. Odotamme innolla näkevämme erilaisia näkökulmia ja lähestymistapoja, jotka voivat auttaa Korpihillaa kasvamaan ja saavuttamaan uusia kuluttajia ympäri maailman.

Hackathon päättyy esityksiin, joissa ryhmät esittelevät ratkaisunsa tuomaristolle Hehku 2024-tapahtumassa. Voittajatiimi saa mahdollisuuden työskennellä yhdessä Korpihillan kanssa kehittääkseen ideaansa eteenpäin.

 

Ilmoittaudu tästä hackathoniin >>